X

Ο “άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα” έκανε μεταμόσχευση προσώπου (βίντεο)

Ο «Γολγοθάς» του άνδρα που υπεβλήθη για δεύτερη φορά σε μεταμόσχευση.

Ant1news

Ο Γάλλος Ζερόμ Αμόν (Jerome Hamon), ο γνωστός και ως «Άνδρας με τα τρία πρόσωπα» ήταν το πρώτο άτομο στην Ιστορία που υπεβλήθη σε δεύτερη επέμβαση μεταμόσχευσης.

Ο 43χρονος, που πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία του παραμορφώνει το πρόσωπο, είχε κάνει την πρώτη του επέμβαση 2010.

Όταν όμως το 2015 είχε πάρει αντιβίωση που δεν ήταν συμβατή με την αγωγή που έπαιρνε για το πρόσωπό του, η εικόνα του άρχισε και πάλι να παραμορφώνεται και το μόσχευμα άρχισε να δίνει σημάδια απόρριψης από τον οργανισμό του.

Εσπευσμένα μπήκε σε νοσοκομείο του Παρισίου, το 2017, καθώς ήταν απαραίτητο να απομακρυνθούν οι νεκροί ιστοί από το προηγούμενό του πρόσωπο.

«Ο φόβος μου ήταν ότι δε θα έβρισκα συμβατό δότη. Ήταν πολύ αγχώδες όλο αυτό. Αναρωτιόμασταν πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός που του έκανε και τις δύο μεταμοσχεύσεις.

 

Τελικά η αναμονή ήταν μόνο για τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Αμόν, ζούσε σε δωμάτιο του νοσοκομείου χωρίς πρόσωπο και χωρίς τη δυνατότητα να μπορεί να δει ή να ακούσει και να μιλήσει.

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την επέμβαση μεταμόσχευσης και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι σύντομα ο ασθενής τους θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.