X

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: μέχρι και 120χλμ οι ριπές του ανέμου στην Αττική

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικράτησε τη Δευτέρα στην Αττική είναι τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ant1news

Μέχρι και τα 100-120 χλμ έφτασαν οι ριπές του ανέμου σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως τις κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), μέσω της υπηρεσίας του meteo.gr, με τη χρήση του δικτύου 48 μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί εντός του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις 12:00 έως τις 22:00 τη Δευτέρα, έπνεαν οι θυελλώδεις δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Οι δυτικοί άνεμοι στις ανατολικές περιοχές της Αττικής είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας (μεγαλύτερες των 37 βαθμών) και χαμηλά επίπεδα υγρασίας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες γρήγορης εξάπλωσης πυρκαγιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ σε Ισθμό, Αγίους Θεοδώρους, Καπαρέλλι Βοιωτίας, Πάρνηθα, Πεντέλη, Ανω Λιόσια, Νέο Κόσμο, οι ριπές ανέμου που καταγράφηκαν τη Δευτέρα ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί καλοκαιρινούς μήνες κατά την τελευταία οκταετία, που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν οι συγκεκριμένοι σταθμοί, σε πολλούς δε από αυτούς και ανεξάρτητα διεύθυνσης ανέμου.