X

Γυναίκες με έμφραγμα είναι πιο πιθανό να σωθούν αν έχουν γυναίκα γιατρό!

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών γιατρών στα επείγοντα ενός νοσοκομείου, τόσο αυξάνεται το ποσοστό επιβίωσης των γυναικών ασθενών.

Ant1news

Τα αποτελέσματα έρευνα που διενήργησαν τα πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον, του Χάρβαρντ και της Μινεσότα έδειξαν ότι οι γυναίκες ασθενείς έχουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης, όταν αναλάβει γυναίκα γιατρός να χειρισθεί το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, αν το περιστατικό αναλάβει άνδρας γιατρός η πιθανότητα επιβίωσής της είναι 1,5% μικρότερη. Πιο απλά, στις 1.000 γυναίκες που έφθαναν στα επείγοντα, 15 περισσότερες θα πέθαναν μετά από έμφραγμα.

Όπως δήλωσε ο Κάρναχαν, καθηγητής-ερευνητής:

«Το ταίριασμα του φύλου ανάμεσα στην ασθενή και στη γιατρό φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο. Η μελέτη μας επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γιατροί τείνουν να εμφανίσουν καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς σε σχέση με τους άνδρες γιατρούς. Το όφελος του να έχει κανείς γυναίκα γιατρό, είναι πιο ορατό για μια γυναίκα ασθενή».

Πέρα όμως από αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η αιτία είναι ότι οι γυναίκες καθυστερούν περισσότερο από ό,τι οι άνδρες να αναζητήσουν θεραπεία από καρδιολόγο επειδή πιστεύουν λανθασμένα ότι πρόκειται για ανδρικό πρόβλημα.