X

“Αντίο” στα γηρατειά με νέα θαυματουργή πρωτεΐνη!

Γιατί οι ειδικοί κάνουν λόγο για την ανακάλυψη του «ελιξιρίου της νεότητας».

Ant1news

Μία επιστημονική ανατροπή έρχεται μέσω μίας πρωτεΐνης, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από το στρες και θα είναι σε θέση να οδηγήσει στην δημιουργία “ του ελιξίριου της νεότητας”.

Σύμφωνα με την υφηγήτρια της χημικής σχολής του Πανεπιστημίου της Μόσχας Μαρία Ρουμπτσόβα, “ Η τελομεράση που βρίσκεται στο ριβονουκλεϊκό οξύ, κωδικοποιεί την πρωτεΐνη, που βοηθάει τα ανθρώπινα κύτταρα να αντισταθούν στο στρές”.

Η ανακάλυψη της νέας πρωτεΐνης παρουσιάζει ενδιαφέρον επειδή εντοπίσθηκε στην σύνθεση του ριβονουκλεϊκού οξέος, όπου πίστευαν ότι δεν μπορούσε να κωδικοποιηθεί (η διαδικασία σύνθεσης της πρωτείνης).

Οι ερευνητές, έχουν αποδώσει το στρες, το οποίο προκαλείται για παράδειγμα από διάφορα είδη ακτινοβολίας και τοξίνες με την γήρανση. Ακόμα, μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι η τελομεράση που βρίσκεται στο ριβονουκλεϊκό οξύ και στην σύνθεση του ενζύμου, δεν συμμετέχει στην σύνθεση της πρωτεΐνης του κυττάρου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Μόσχας αναφέρει ότι η τελομεράση του ριβονουκλεϊκού οξέος μπορεί να έχει και μια ακόμη πρόσθετη λειτουργία, εάν βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυτταρόπλασμα. Έτσι, οδήγησε τους επιστήμονες στην δημιουργία “ του ελιξίριου της νεότητας” και μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των ογκολογικών παθήσεων” διευκρινίζει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Μόσχας.