X

“Ας γεννήσουμε λύσεις”: εκδήλωση για την υπογεννητικότητα στο ΚΠΙΣΝ

Με την συμμετοχή δημοφιλών τρίτεκων και πολύτεκνων, η δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, την Κυριακή 14 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

Ant1news

Με βασικό σύνθημα «ας γεννήσουμε λύσεις» και στόχο την ανάδειξη του μείζονος δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας στην χώρα, η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής διοργανώνει μια ιδιαίτερη δράση, ανοιχτή για το κοινό, το πρωί της Κυριακής, 14 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλείς τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος, θα συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα και θα ανταλλάξουν μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό, απόψεις και προβληματισμούς, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος και την ανεύρεση λύσεων για την εθνική απειλή, όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν.

Στο πλαίσιο της ημερίδας για την υπογεννητικότητα, που επιδεινώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης την τελευταία δεκαετία, θα γίνει και σειρά εκδηλώσεων για τις οικογένειες που θα βρεθούν το πρωί αυτής της Κυριακής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ειναι ο ΑΝΤ1.

 

Η Ημερίδα είναι η αρχή της δράσης και μια σειρά ενεργειών της από την Ε.Ε.Π.Ι. με στόχο να ευαισθητοποιηθεί και να προβληματιστεί η κοινωνία με το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας.

Με τις δράσεις της η Ε.Ε.Π.Ι. θα προτρέψει και θα επηρεάσει, τα Μέλη της, την Επιστημονική Κοινότητα, την Κοινωνία, τους Φορείς και την Πολιτεία για ενέργειες. Θα καταστήσει τους Παιδιάτρους και τους Γυναικολόγους συμμέτοχους, ώστε να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναλάβουν δράσεις ενημέρωσης και επιρροής των ζευγαριών. Θα αναζητήσει και θα προτείνει πρακτικές λύσεις για την αλλαγή του αρνητικού κλίματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Δράση morekids.gr μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.