X

Αποτοξίνωση μετά την… κραιπάλη του Πάσχα

Ανέβηκε η ζυγαριά μετά το πασχαλινό φαγοπότι. Δείτε πώς θα ξαναβρείτε την φόρμα.

Ant1news

Το φαγοπότι τις ημέρες του Πάσχα, έχει την τιμητική του… Είναι γνωστό πως όλοι λίγο πολύ βγαίνουμε εκτός ελέγχου, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού και βάζουμε κιλά.

Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας αγχώνει. Και αυτό γιατί με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή και λίγη εγκράτεια στην καθημερινότητα και συνέπεια στην άσκηση θα εξαφανίσουν τα κιλά και θα σας φέρουν και πάλι σε φόρμα.

Έξι tips για να ξαναβρείτε την φόρμα σας.

  1. Πείτε όχι στην αφαγία, στις εξαντλητικές δίαιτες ή στις μαγικές δίαιτες express, διότι αποδυναμώνουν τον οργανισμό και προκαλούν μείωση του βασικού μεταβολισμού δηλαδή των καύσεων.
  2. Θυμηθείτε πως ο "χρυσός" ρυθμός απώλειας  βάρους είναι  της τάξεως του 0,5- 1 κιλό ανά εβδομάδα και όχι παραπάνω.
  3. Τιμήστε την μεσογειακή διατροφή η οποία αποτελεί σοφή διαιτητική επιλογή ειδικότερα μετά τις ημέρες του Πάσχα. Προσπαθήστε να καταναλώνετε συχνά μέσα στην εβδομάδα όσπρια, λαδερά και ψάρια (κυρίως λιπαρά) έναντι του κόκκινου κρέατος, αλλά και ημιάπαχα γαλακτοκομικά ώστε να μειωθεί η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.
  4. Προσπαθήστε να ελέγχετε τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνετε και να μην ξεπερνάτε τις 1200-1600 θερμίδες ημερησίως
  5. Φυσικά πρέπει να γυμναστείτε, αλλά αν δεν κάνετε ήδη γυμναστική, μην ξεκινήσετε κάποια ιδιαίτερα επίπονη εξάσκηση, Προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια μέτρια φυσική δραστηριότητα (όπως αερόβια γυμναστική ή απλό περπάτημα με σταθερό βηματισμό) διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας και συχνότητας 5-6 φορές την εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μέρα.
  6. Ενυδατωθείτε! Η επαρκής ενυδάτωση είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας για απώλεια ή διατήρηση βάρους. Ένας  καλά ενυδατωμένος οργανισμός είναι πιο ικανός να κάψει το περιττό λίπος και ν’ απομακρύνει τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Κύρια πηγή  ενυδάτωσης αποτελεί το νερό καθώς και φρέσκοι χυμοί, τα φρούτα,  το τσάι, ο καφές και το γάλα (χωρίς ζάχαρη) και οι σούπες. Μην λησμονείτε την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτοχημικές ουσίες.