X

Επέμβαση στη σπονδυλική στήλη αγέννητου βρέφους (βίντεο)

Ως θαύμα λειτούργησε η επέμβαση που αποφάσισαν οι γονείς του μικρού, ενώ ακόμα αυτός βρισκόταν στην κοιλιά της μαμάς του.

Ant1news

Επέμβαση σημαντική για τη ζωή αγέννητου βρέφους έκαναν Βρετανοί γιατροί, ενώ αυτό βρισκόταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας του.

Η εγχείρηση έγινε στη σπονδυλική στήλη του μωρού, για να την επιδιορθωθεί και να το σώσει από δύσκολες ασθένειες στη ζωή του.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την εγκυμονούσα ότι το βρέφος της είχε πρόβλημα στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης, κάτι που την εμπόδισε να αναπτυχθεί κανονικά μέσα στη μήτρα.

Ήταν η πρώτη φορά που Βρετανοί γιατροί πραγματοποίησαν τη σημαντική αυτήν εγχείρηση, ενώ το μωρό ήταν ακόμα στη μήτρα.

«Χρησιμοποιήσαμε τρεις πάρα πολύ μικρούς πλαστικούς αγωγούς για να μπούμε στη μήτρα. Δεν χρειάστηκε να ανοίξουμε τον αμνιακό σάκο, οπότε κάναμε απλώς πολύ μικρές τρύπες, ώστε να βάλουμε τους μικρούς πλαστικούς αγωγούς, την κάμερα και δύο μικρά όργανα για την επέμβαση μέσα, να κλείσουμε το νεύρο από πάνω και να του βάλουμε δέρμα στην κορυφή.

Τα μωρά με την πάθηση αυτήν, η οποία ονομάζεται «δισχιδής ράχη», έχουν συνήθως προβλήματα με τα πόδια, την ουροδόχο κύστη και το έντερό τους, αφού τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης είναι εκτεθειμένα στο αμνιακό υγρό.

Συνήθως πολλοί γονείς αποφασίζουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους, όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει αυτό το πρόβλημα ή κάνουν επέμβαση ανοίγοντας τη μήτρα.

Με αυτήν όμως την νέα μέθοδο, παρά το ότι δεν θεραπεύεται η πάθηση, προσφέρεται η ελάχιστη προστασία, με το μικρότερο ρίσκο, για τη βελτίωση των μωρών σαν τον συγκεκριμένο μικρό, στου οποίου τη μαμά είχαν πει παλιότερα ότι δε θα μπορέσει να κάνει παιδιά.

Έχει πολλή κίνηση στα πόδια του, τα οποία μας είπαν ότι με το ζόρι θα κινούνται, αν κάνουμε επέμβαση ή καθόλου αν δεν την κάνουμε», είπε η μητέρα του μωρού, για να συμπληρώσει πως «κοιτάξτε τον! Δεν το πιστεύαμε ότι θα πάει μέχρι εκεί. Είναι απλώς απίστευτο όλο αυτό. Τελικά, πήραμε τη σωστή απόφαση».