X

Εντολή Κικίλια για ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Σάμου

Οι ελλείψεις προσωπικού στο Παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον νέο Υπουργό Υγείας.

Ant1news

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε σήμερα στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με την μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Το θέμα είχε προκύψει πριν από μερικές ημέρες όταν η μοναδική παιδίατρος που υπήρχε στο νοσοκομείο έφυγε για ολιγόημερη άδεια, μετά από μήνες συνεχόμενων εφημεριών, με αποτέλεσμα να «παραλύσει» το παιδιατρικό τμήμα.

Παρά την απόφαση του υπουργού Υγείας, να μετακινηθεί πρόσκαιρα παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, καταγράφηκε και πάλι εμπλοκή. Κι αυτό διότι ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Πηγές του υπουργείου τότε σημείωναν ότι πρόκειται να διερευνηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας.