X

Προβληματισμός από τις εικόνες φημισμένης παραλίας της Κρήτης (εικόνες)

Αγανάκτηση, αλλά και απορία, έχουν προκαλέσει οι εικόνες που καταγράφονται τελευταία σε μία από τις διασημότερες παραλίες της Κρήτης.

Ant1news

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην παραλία του Μπάλου, μία από τις διασημότερες της Κρήτης.

Ψόφια ψάρια, πολλά φύκια και νερά που θυμίζουν βούρκο, συνθέτουν την εικόνα του επίγειου παράδεισου.

Είναι δεδομένο και γνωστό ότι, πρόκειται για περιοχή «πόρο», δηλαδή το σημείο όπου η λιμνοθάλασσα ενώνεται με το νερό της θάλασσας και «κλείνει», σχηματίζονται λίμνη, που δεν ανανεώνεται με το νερό της θάλασσας.

 Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και το δήμαρχο Κισσάμου, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, αποτέλεσμα καιρικών συνθηκών, κυρίως των βόρειων και δυτικών ανέμων που φυσούν κατά καιρούς στην περιοχή. Καθ’ ότι προστατευόμενη περιοχή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις αρχές να εξασφαλίσουν την ειδική άδεια που χρειάζεται για να μπουν μηχανήματα και να παρέμβουν στο σημείο.

Όπως προκύπτει, η γραφειοκρατία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και άλλων φορέων θα καθυστερούσε τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες πιθανότατα θα ήταν μάταιες, αφού με τον… πρώτο άνεμο η κατάσταση θα επαναλαμβανόταν.

 

Έτσι, εθελοντές από την περιοχή έχουν αναλάβει δράση και ανά διαστήματα σκάβουν στο σημείο και απελευθερώνουν το νερό, σε μία προσπάθεια να περισώσουν την κατάσταση.

 

Η φύση τα έχει προβλέψει όλα, όχι όμως και χιλιάδες άτομα να κάνουν μπάνιο καθημερινά σε μια… μεγάλη μπανιέρα. Έτσι, τα βουρκιασμένα νερά ήταν πέρσι η αιτία άτομο που είχε ανοικτή πληγή στο πόδι να κολλήσει μικρόβιο, που τον ταλαιπώρησε για καιρό.

 

Μια κατάσταση δύσκολα διαχειρίσιμη για τις αρχές, αφού στο ίδιο τραπέζι βρίσκονται η φυσική ισορροπία και ο (υπερ)τουρισμός.

 

Πηγή: zarpanews.gr