X

Ξεκίνησε η θεραπεία για το μωρό “Μπάτμαν” (βίντεο)

Συγκινεί η ιστορία της μικρής που έκανε υπερατλαντικό ταξίδι για τη θεραπεία της.

Ant1news

Ένα κοριτσάκι με μια σπάνια ασθένεια, που της έχει προκαλέσει ένα μεγάλο μαύρο σημάδι στο πρόσωπο ξεκίνησε τις θεραπείες της στη Ρωσία.

Το οκτώ μηνών μωρό από τις ΗΠΑ, μαζί με τη μητέρα του και τον Ρώσο γιατρό του, ο οποίος ειδικεύεται στις ανωμαλίες του δέρματος, πήραν μέρος σε ιατρικό συνέδριο στη Ρωσία.

Κατά την πρώτη φάση της θεραπείας του, το μωρό υπεβλήθη σε σειρά θεραπειών για την αφαίρεση του μελανώματος που το κάνει να μοιάζει με τον Μπάτμαν, αφού απλώνεται σα μάσκα στο πρόσωπό του.

 Η ασθένεια προκαλεί τα μελανώματα που κρύβουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Μετά την πρώτη φάση της θεραπείας, θα ακολουθήσουν έξι με οκτώ επεμβάσεις σε περίοδο 18 μηνών, οι οποίες κοστίζουν περίπου 25.000 δολάρια.

Οι γονείς του παιδιού το είχαν πάει σε πολλούς γιατρούς στις ΗΠΑ, όμως εκτός του ότι οι θεραπείες που τους προτάθηκαν εκεί ήταν πολύ χρονοβόρες, το κόστος τους εκτοξευόταν στα 400.000 δολάρια.

Όταν όμως η ιστορία της μικρής Κάρολ κέρδισε τα διεθνή Μέσα, έφτασε και μέχρι τον Ρώσο γιατρό που πρότεινε θεραπείες μικρότερου χρόνου και χαμηλότερου κόστους. Έτσι, η οικογένεια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στη Ρωσία.