X

Περπάτημα για καλή υγεία

Επιστήµονες, γυµναστές, γιατροί  τονίζουν συνεχώς ότι το περπάτηµα είναι η πιο "αγνή" µορφή άσκησης, µε δεκάδες πλεονεκτήµατα για την υγεία και την ψυχολογία µας. Μάλιστα, και μόνο το γεγονός ότι περπατάµε αποδεικνύει ότι είµαστε καλά στην υγεία μας!

Ant1news


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να εκτιμούν ξανά τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η απλούστερη μορφή άσκησης: το περπάτημα!

Σύµφωνα µε έρευνες αµερικανών επιστηµόνων, τριάντα λεπτά περπάτηµα την ηµέρα µπορούν να µας βοηθήσουν να διατηρήσουµε τη φυσική µας κατάσταση µε αποτέλεσµα να είµαστε και να αισθανόµαστε καλύτερα.

Η ίδια έρευνα βέβαια έδειξε ότι µόνο ένα 20% των Αµερικανών τηρεί αυτό το 30λεπτο. Αυτοί ωστόσο, αν και λίγοι, δηλώνουν πανευτυχείς που πετυχαίνουν το στόχο τους.

Το περπάτηµα βελτιώνει την καρδιαναπνευστική λειτουργία, γι αυτό και θεωρείται ιδανική άσκηση για άτοµα µε καρδιολογικά προβλήµατα. Όπως ανακάλυψαν µάλιστα γάλλοι ερευνητές, µόλις 20 λεπτά την ηµέρα µπορούν να βοηθήσουν τα άτοµα αυτά, περισσότερο από όσο οποιαδήποτε άλλη µορφή άσκησης.

Επίσης, το περπάτημα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα, αυξάνει την ενέργεια αλλά και την αντοχή µας, γυμνάζει όλους τους μυς, ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Πηγή: Forma