X

Βοηθήστε το παιδί σας να σταθεί στο… ύψος του!

Εντάσσοντας κάποιες απλές συνήθειες στη ζωή μας και κατ επέκταση στη ζωή του μικρού μας, μπορούμε να το βοηθήσουμε να μη χάσει ούτε ένα από τα ποντάκια που του αναλογούν βάσει γονιδίων, φύλλου, κ.λπ. και να γίνει γερό και δυνατό και ψηλό σαν… τα ψηλά βουνά!

Ant1news

Το βασικότερο όλων είναι να φροντίζουμε για την υγεία των παιδιών μας πραγματοποιώντας εγκαίρως όλους τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους σύμφωνα πάντα με την ηλικία του. Στη περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο χρόνιο νόσημα (π.χ. διαβήτης, άσθμα, κ.ά.) ακολουθούμε την κατάλληλη θεραπεία. Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο, όμως τέτοιου είδους νοσήματα έχουν τη δύναμη να επιβαρύνουν όχι μόνο την υγεία του μικρού μας, αλλά και το ύψος του.

Σημαντικό είναι επίσης να τηρείται το ωράριο του ύπνου των παιδιών. Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών. Αυτός, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από μόνος του ένας σημαντικός λόγος να τηρούμε πιστά τις ώρες του ύπνου και να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το μικρό μας κάθε βράδυ θα κοιμάται νωρίς, χωρίς διακοπές τουλάχιστον 10 με 12 ώρες.

Μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη πολύτιμες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά (ω-3 και ω-6) τα οποία μπορούμε να αναζητήσουμε στα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα, το κρέας και τα αβγά, αλλά και στο ελαιόλαδο, τα ψάρια και τις εμπλουτισμένες με ω-3 μαργαρίνες, είναι το κλειδί για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη.

Βάζουμε την άσκηση στη ζωή του μωρού μας από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του! Αρχικά επιστρατεύοντας κρεμαστά παιχνιδάκια τα οποία το μωρό μας θα τεντώνεται για να αγγίξει ή ένα φουλ εξοπλισμένο γυμναστήριο δαπέδου ειδικά φτιαγμένο για μωράκια. Αργότερα, ρίχνουμε όλη μας την προσοχή στο παιδικό δωμάτιο (αλλά και το υπόλοιπο σπίτι) χαρίζοντας στο μικρό μας αρκετή άπλα και ασφάλεια για να μπορεί να μπουσουλήσει και να κάνει τα πρώτα του βηματάκια άφοβα. Τέλος, όταν μεγαλώσει το παροτρύνουμε να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα, με τον χορό ή αν δεν του κεντρίζει τίποτα από αυτά το ενδιαφέρον, οργανώνουμε οικογενειακές εξορμήσεις ή ποδηλατικές βόλτες στο πάρκο ή την εξοχή, όπως θα μπορεί να περπατάει, να τρέχει ή να ποδηλατεί! Όλα αποτελούν, άλλωστε, μορφή άσκησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Απάντηση στο πόσο θα ψηλώσει το παιδί σας, δίνει μια απλή εξίσωση:

Για κορίτσια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα και το ύψος της μητέρας, διαιρούμε διά του 2 και αφαιρούμε 6,5 εκατοστά.

Για τα αγόρια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα και το ύψος της μητέρας, διαιρούμε διά του 2 και προσθέτουμε 6,5 εκατοστά.