X

Κόψτε το αλάτι για να μην ροχαλίζετε!

Μπορεί να ακούγεται… απίστευτο, όμως είναι αληθινό καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες το αλάτι ευθύνεται για το ενοχλητικό ροχαλητό!

Ant1news

Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού στη διατροφή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες υψηλής πίεσης (υπέρτασης) και καρδιακών παθήσεων.

Μια νέα έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων, έρχεται να προσθέσει και την κακή ποιότητα ύπνου, η οποία οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα αλατιού που προσλαμβάνει ο οργανισμός ημερησίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η υπερβολική κατανάλωση αλατιού φράσσει τους αεραγωγούς δυσχεραίνοντας την αναπνοή και οι επιστήμονες συστήνουν σε όσους ροχαλίζουν  να υιοθετήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα με ελάχιστο αλάτι στα φαγητά  τους.

Το ροχαλητό δεν είναι απλά μια ενόχληση, σύμφωνα με τους επιστήμονες που θεωρούν ότι συνήθως «δείχνει» προβλήματα υγείας.

Η μελέτη διεξήχθη σε άτομα που παρουσίαζαν υπνική άπνοια, από την οποία πάσχει ένας στους 20 ενήλικες, και κατά την οποία «κόβεται» η αναπνοή για μικρά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου, πάντως,  προτείνουν να κοιμόμαστε στο πλάι.  Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα, η βάση της γλώσσας μαλακώνει και «γλιστρά» στο πίσω τοίχωμα του λαιμού προκαλώντας ένα δονούμενο ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου.