X

Οι ξηροί καρποί προστατεύουν την καρδιά και… αδυνατίζουν

Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε ημερήσια βάση αποτελεί μια υγιεινή διατροφική επιλογή, η οποία χαρίζει μακροζωία λόγω των θρεπτικών ουσιών και των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν.

Ant1news

Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα μία χούφτα ξηρούς καρπούς μειώνει κατά 20% την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από οποιαδήποτε αιτία μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των ετών 1980 - 2010, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές τους και διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο.

Από την έρευνα, παράλληλα, προέκυψε ότι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται συγκεκριμένα ποια είδη ξηρών καρπών έχουν πιο ωφέλιμη δράση, καθώς η μείωση των πιθανοτήτων θανάτου, συνδέεται με την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τύπων.