X

Δωρεάν check up υγείας «πόρτα-πόρτα»

Δύο εξαιρετικά σημαντικές εθνικές έρευνες Υγείας, μας καλούν να «ανοίξουμε την πόρτα μας» για να μας προσφέρουν ένα δωρεάν check up υγείας.

Ant1news

Επισκέψεις «πόρτα-πόρτα» για εξειδικευμένες εξετάσεις σε 6.000 ενήλικους, μεταξύ των οποίων για το διαβήτη, την υπέρταση και την ηπατίτιδα, θα γίνουν από τις 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο δύο Εθνικών Μελετών Υγείας που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα θα προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο και θα είναι αυστηρά προσωπικά και στόχο έχουν τη συγκέντρωση έγκυρων στοιχείων για την κατάσταση της υγείας των Ελλήνων.

Πρόκειται για την Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), που οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και η οποία θα εστιάσει κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η Hprolipsis, η πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων, ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης (ο ιός που προκαλεί το AIDS), σε συνεργασία με τις ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS». Στο δείγμα θα περιλαμβάνονται μετανάστες και περί τους 500 Τσιγγάνους/Ρομά.