X

Το ανυπόφορο δράμα των… οργασμών

Επίμονη Διαταραχή Διέγερσης των Γεννητικών Οργάνων, έτσι ονομάζεται η ασθένεια κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι οι αλλεπάλληλοι οργασμοί.

Ant1news

Το δράμα που βιώνουν οι γυναίκες που πάσχουν από PGAD, ή αλλιώς Επίμονη Διαταραχή Διέγερσης των Γεννητικών Οργάνων, περιγράφει μια 46χρονη Βρετανίδα, η οποία-άθελά της- είχε γίνει θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης με τίτλους που θύμιζαν περισσότερο ταινίες ερωτικού περιεχομένου

«Ο κόσμος ακούει οργασμό και πιστεύει ότι είναι κάτι καλό. Ούσα στο χείλος του οργασμού 24 ώρες το 24ωρο, δεν μπορείς να κοιμηθείς, να λειτουργήσεις, να σκεφτείς... σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό», εξομολογείται η Κιμ Ράμσεϊ, στον Guardian και συνεχίζει: «Μοιάζει σαν είσαι εκτός ελέγχου. Όσο περισσότερο πανικοβάλλεσαι, τόσο περισσότερο κλωτσάς και ουρλιάζεις»

Η Ράμσεϊ, νοσοκόμα στο επάγγελμα, εξηγεί ότι το σύνδρομο μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο: άλλοι έχουν συνεχή διέγερση -αλλά όχι οργασμούς-, άλλοι έχουν πολλαπλούς οργασμούς, οι οποίοι προσφέρουν μόνο μία βραχύβια και εξαιρετικά επιφανειακή αίσθηση ικανοποίησης.

Από το ίδιο σύνδρομο πάσχει και μία 33χρονη Καναδή, η οποία με την περιγραφή των συμπτωμάτων της επίσης διαλύει τον «μύθο» που ίσως έχουν κάποιοι στο μυαλό τους όταν ακούν για πολλαπλούς οργασμούς. "Πολλοί θεωρούν ότι έχουμε εξαιρετική σεξουαλική ζωή. Αλλά το PGAD έχει καταστρέψει τη δική μου. Με το σύζυγό μου είχαμε πολύ καλή ερωτική ζωή. Τώρα πλέον δεν έχουμε σχεδόν καθόλου επαφή, καθώς εκείνος δεν θέλει να επιβαρύνει την δική μου δυσφορία Πολλές φορές εύχομαι να μην είχα πια κόλπο" λέει χαρακτηριστικά.

Οι δύο γυναίκες προσπαθούν με τις περιγραφές τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την εξουθενωτική αυτή ιατρική κατάσταση, η οποία έχει γίνει ελάχιστα κατανοητή και οι ασθενείς θεωρούνται συνήθως υπερσεξουαλικές παραδοξότητες και νυμφομανείς.