X

Κοντά στους 100 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Στους 92 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό MERS στη Σαουδική Αραβία, μετά το θάνατο άλλων πέντε ανθρώπων.

Ant1news



Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ένας 81χρονος Παλαιστίνιος και μία 59χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία πέθαναν στο Ριάντ, μία 40χρονη γυναίκα από το Μπανγκλαντές απεβίωσε στη Μέκα, ενώ ένας 64χρονος Παλαιστίνιος και μία 30χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Τζέντα.

Σε όλο τον κόσμο έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS). Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, όμως ακόμη αναμένεται η τελική επιβεβαίωση για ορισμένα εξ αυτών.

Το στέλεχος του ΠΟΥ, Τάρικ Γιαζάρεβιτς, επισήμανε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε αιφνίδια από τα μέσα του Μαρτίου του 2014», διευκρινίζοντας ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως γνωστοποιήθηκε στα περισσότερα νέα κρούσματα ο ιός μεταδόθηκε μέσω της ανθρώπινης επαφής και κυρίως μέσα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, προσβάλλοντας εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ορισμένους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι τόσο το ελληνικό υπουργείο Υγείας όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίστηκαν πρόσφατα καθησυχαστικοί για το κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα.