X

Ραντεβού στο γιατρό μέσω ίντερνετ

Προτιμούν να κλείσουν ραντεβού στο γιατρό μέσω διαδικτύου οι Έλληνες ασθενείς παρά να πάρουν τηλέφωνο...

Ant1news

Εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο φαίνεται να είναι οι Έλληνες ασθενείς πως κλείνουν ραντεβού σε γιατρούς ή διαγνωστικά κέντρα, καθώς έρευνα δείχνει ότι προτιμούν το διαδίκτυο από το τηλέφωνο.

Η έρευνα της doctoranytime, η οποία πραγματοποιήθηκε σε στατιστικό δείγμα 2500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας, καταγράφει την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις χιλιάδων ασθενών

Όπως προκύπτει από την έρευνα στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου και του δερματολόγου.

Παράλληλα, οι Έλληνες φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, με δεδομένο ότι τα ραντεβού μέσω διαδικτύου σε γιατρούς/διαγνωστικά κέντρα υπερίσχυσαν σημαντικά έναντι του τηλεφωνικού ραντεβού (ποσοστό 79% και 21% αντιστοίχως).

Ακόμα, όπως προκύπτει από την έρευνα η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12%  και 47,87% αντίστοιχα), ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες «φιγουράρουν»  πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.