X

Το γυναικείο στήθος που... γνέφει, είναι το τέλειο

Κι όμως υπάρχει... Δείτε ποιες αναλογίες κάνουν ένα γυναικείο στήθος... τέλειο!

Ant1news

Το ερώτημα ποιες είναι οι αναλογίες του ιδανικού στήθους, έχει απασχολήσει πολλάκις τόσο τον αντρικό όσο και τον γυναικείο πληθυσμό. Την απάντηση φιλοδοξεί να δώσει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery.

Η έρευνα έγινε σε ένα πλήθος 1.315 ερωτηθέντων, μεταξύ των οποίων και 53 πλαστικοί χειρουργοί. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν την ελκυστικότερη από μια σειρά εικόνων, οι οποίες απεικόνιζαν γυναικεία στήθη σε διάφορες αναλογίες. Τα αποτελέσματα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επέλεξε την αναλογία 45:55 ως την ιδανική.

Αυτό σημαίνει πως με σημείο αναφοράς την θηλή, το 45% του στήθους βρίσκεται πάνω από αυτήν και το 55% κάτω. Η αναλογία αυτή χαρακτηρίζεται ως η πλέον φυσιολογική και καταρρίπτει την λογική που θέλει τους άντρες να προτιμούν τα μεγάλα στήθη, παρασύροντας τις γυναίκες σε επεμβάσεις προκειμένου να αυξήσουν το μέγεθος τους.

Την αναλογία 45:55 επέλεξαν ως ιδανικότερη το 83% των γυναικών που διανύουν την δεκαετία των 30, το 90% των αντρών ανεξαρτήτου ηλικίας, το 94% των πλαστικών χειρουργών, το 95% των Νοτιαμερικανών, το 92% των Βορειοαμερικανών,  το 87% Ασιατών και Καυκάσιων, το 86% των Ευρωπαίων, το 76% των Αφρικανών, το 75% των εγχρώμων και το 72% των Αράβων.