X

Ελληνική υπογραφή σε τεστ που δείχνει πότε θα αναρρώσουμε μετά το χειρουργείο

Επαναστατική ανακάλυψη μας αποκαλύπτει τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστούμε για την ανάρρωση μετά το χειρουργείο

Ant1news

Μια νέα, κυριολεκτικά επαναστατική μέθοδο, που θα μας δείχνει πόσο ακριβώς χρόνο θα χρειαζόμαστε προκειμένου να αναρρώσουμε μετά το χειρουργείο, ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, στην οποία συμμετέχουν και δύο Ελληνίδες η Μόνικα Νικολάου και η Γκαμπριέλλα Φραγκιαδάκη.

Έτσι λοιπόν λίγη ώρα μετά την επέμβαση, οι θεράποντες ιατροί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί προκειμένου να ανακάμψει πλήρως ο οργανισμός του ασθενή, ποιος θα χρειαστεί περισσότερη φροντίδα και πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένεια και στη δουλειά του.

Η μέθοδος αυτή αναμένεται να λύσει τα χέρια των γιατρών δίνοντας τους την δυνατότητα να μάθουν ποιοι ασθενείς θα παρουσιάσουν φλεγμονές ή επιπλοκές. Επόμενος στόχος, είναι η ανακάλυψη ενός τεστ που θα επιτρέπει την ίδια πρόβλεψη πριν και από την επέμβαση, έτσι ώστε να προκρίνονται οι καλύτερες θεραπευτικές αγωγές και οι πιο ενδεδειγμένες μορφές επέμβασης.

Οι ερευνητές για να φθάσουν στην επιτυχία αυτή ανέλυσαν αιματολογικά δείγματα 32 ασθενών που είχαν υποβληθεί σε αρθροπλαστική ισχίου. Από τους ασθενείς ελήφθησαν δείγματα αίματος πριν και μετά την επέμβαση, ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για συμπτώματα έως και 6 εβδομάδες μετά. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζεται η ανοσολογική υπογραφή κάθε ασθενή η οποία είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την έρευνα και τα συμπεράσματα της, ενώ η παρουσία των δύο ελληνίδων στην ερευνητική ομάδα δημιουργεί αισθήματα περηφάνιας και στη χώρα μας.