X

Ένας μεγάλος περίπατος για την καρδιά

Με έναν μεγάλο περίπατο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς χιλιάδες Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς.

Ant1news

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Becel pro-activ  και «περπάτησαν με την καρδιά τους» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς!

Συνολικά 4.650 άτομα έλαβαν μέρος στους περιπάτους που έγιναν στο Παλαιό Φάληρο και στη Θεσσαλονίκη στις 21 και 28 Σεπτεμβρίου, στηρίζοντας παράλληλα και τα παιδιά με καρδιοπάθεια, καθώς για κάθε συμμετέχοντα, το Becel pro-activ προσέφερε 1 ευρώ στον Πανελλήνιο Σύλλογο η «Καρδιά του Παιδιού».

Στους ίδιους χώρους πάνω από 1.000 άτομα εξέτασαν δωρεάν τη χοληστερίνη τους και ενημερώθηκαν για την υγεία της καρδιάς τους. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την επιστημονική συνεργασία της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και του Ελληνικού Κολεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης στην Αθήνα, από το ιατρικό προσωπικό της Ομάδας Αιγαίου.

Εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς που γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, μια ανεξάρτητη, διεθνώς αναγνωρισμένη, επιστημονική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το Becel είναι διεθνής υποστηρικτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιολογίας για πάνω από μία δεκαετία, ως ένα προϊόν που έχει μακροχρόνια και αναγνωρισμένη εμπειρία στην προστασία της υγείας της καρδιάς. 

Aπλά βήματα για τη φροντίδα της καρδιάς μας:

  • 2 από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης. Ο έλεγχός τους είναι απαραίτητος ακόμα και για άτομα μικρότερης ηλικίας, αθλητές ή και όσους έχουν φυσιολογικό βάρος.

 

  • Ένταξη άσκησης στη ζωή μας, σταδιακά και αυξάνοντας τη διάρκεια και τη συχνότητα, ώστε να φτάσουμε τουλάχιστον τα 30 λεπτά καθημερινά

 

  • Συστηματική κατανάλωση προϊόντων με φυτικές στερόλες - μαργαρίνη, γάλα, γιαούρτι, ρόφημα γιαουρτιού - οι οποίες, σύμφωνα με ανεξάρτητες κλινικές έρευνες, μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης, 7%-10%, σε 2-3 εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής

 

 

  • Κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά και διακοπή του καπνίσματος.