X

Τι τρώνε για πρωινό οι αδύνατοι και υγιείς άνθρωποι

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αναλόγως όμως και από το είδος των τροφών που περιέχει, λέει νέα έρευνα από την Φινλανδία.

Ant1news


Οι αδύνατοι και υγιείς άνθρωποι όχι απλώς τρώνε απαραιτήτως πρωινό, αλλά προσέχουν και τι περιέχει το «πρώτο πιάτο» της ημέρας τους, λένε οι ειδικοί, κι αυτό φαίνεται ότι συμβάλει καθοριστικά  στην υγεία και την σωματική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με μελέτη του Φινλανδικού VTT (Technical Research Centre), οι αδύνατοι και υγιείς άνθρωποι τρώνε πρωινό που αποτελείται κυρίως από φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά.

Στόχος της έρευνας, που παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες, ήταν να βοηθηθούν άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος, βλέποντας τα αποτελέσματα της μελέτης και προσαρμόζοντας αναλόγως τις διατροφικές τους συνήθειες.

Στην έρευνα αναλύθηκαν διατροφικές συνήθειες του πρωινού 147 ατόμων, για διάστημα πέντε μηνών. Οι συμμετέχοντες είχαν μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος 21,7 και μέσο βάρος 60 κιλά, ενώ στην πλειονότητα τους ήταν γυναίκες άνω των 41 ετών.

Επελέγησαν για την συγκεκριμένη μελέτη, καθώς είχαν υγιές – και χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις – σωματικό  βάρος, χωρίς όμως να ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής από διατροφολόγο.