X

Η πρόληψη σώζει από την …καρέκλα του οδοντιάτρου

Πώς θα αποφύγετε τον τροχό του οδοντιάτρου, τα σφραγίσματα και τις απονευρώσεις; Διατηρώντας την υγεία δοντιών και ούλων, εύκολα κι απλά, με «σύστημα» και τον κατάλληλο …εξοπλισμό!

Ant1news

«Φύλαγε τα ρούχα σου για να ΄χεις τα μισά», λέει ο θυμόσοφος λαός κι αποδεδειγμένα έχει δίκιο. 

Τί σημαίνει αυτό όταν μιλάμε για την στοματική υγιεινή και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την …ακεραιότητα όλων των δοντιών μας και την υγεία των ούλων; Αρκεί η πρόληψη και η τακτική φροντίδα, με τα …κατάλληλα εργαλεί

Σημαίνει καθημερινό, σωστό βούρτσισμα, τουλάχιστον μετά απο το πρωινό γεύμα και πριν από τον βραδινό ύπνο, με μια από τις τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες της Oral-B, που εγγυώνται ως και διπλάσια απομάκρυνση πλάκας σε σχέση με μια απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα.

Σε συνδυασμό με την χρήση οδοντόκρεμας με λευκαντική δράση και οδοντικού νήματος της Oral-B, διασφαλίζεται ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στην στοματική υγιεινή και μάλιστα δόντια και ούλα όχι μόνο είναι αλλά και δείχνουν υγιή. 

 

Περιορίστε την κατανάλωση βλαπτικών για τα δόντια τροφών και ροφημάτων, όπως ο καφές και το τσάι, η ζάχαρη και τα γλυκά και τις τροφές με κολλώδη υφή, όπως επίσης και να «παίζετε» κρατώντας στο στόμα σας παγάκια. Όλα αυτά κάνουν πιο τρωτά και ευάλωτα δόντια και ούλα.

Μαζί με αυτά, περιορίστε ή καλύτερα, αν μπορείτε, κόψτε το κάπνισμα, που επίσης επηρεάζει αρνητικά την στοματική υγιεινή. 

Η ιδανική πρόληψη, που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία, ξεκινά από την παιδική ηλικία, γι΄ αυτό το ιδανικό είναι αφού εξηγήσουμε στα παιδιά και τα γιατί και τα πως, να τα εφοδιάσουμε με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα της Oral-B, που θα κάνει γι΄ αυτά «παιχνίδι» τον καθαρισμό των δοντιών, αφήνοντας ξέγνοιαστους τους μεγάλους ότι κάθε φορά τα βλαστάρια τους έχουν πλύνει σωστά τα δόντια τους, αφού η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα «καθαρίζει μόνη της». 

 

Η πρόληψη λοιπόν, μας βοηθά να έχουμε γερά δόντια και ούλα, ενισχύοντας την υγεία του οργανισμού και την καλή μας διάθεση!

Παράλληλα, μας …σώζει από την …καρέκλα του οδοντίατρου, από την οποία πάντως θα πρέπει να περνάμε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο για ένα βαθύτερο καθαρισμό από πλάκα και χρωστικές ουσίες, αλλά και για να μας επιβεβαιώνει ότι …έχουμε φροντίσει με «σύστημα» και τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μην τον έχουμε … περισσότερη ανάγκη!