X

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα: Δεν κοστίζει όσα …αξίζει!

Με την τιμή αγοράς της να ξεκινά από μερικά ευρώ και λαμβάνοντας υπόψη την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και την συμβολή της στην στοματική υγιεινή, αποδεικνύεται σε «φθηνό θησαυρό».

Ant1news

Η παγκόσμια εμπορική πρακτική θέλει κάθε νέο επίτευγμα, κάθε ανακάλυψη που εξελίσσει ένα προϊόν και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και λιγότερο κοπιαστική χρήση του, προς όφελος των ανθρώπων, να τιμολογείται ιδιαίτερα ακριβά στην αγορά και να είναι «απλησίαστο» για τους χαμηλού και μέσου εισοδήματος καταναλωτές. 

Συνήθως δε η τιμή του είναι στα ύψη για μεγάλο διάστημα, στερώντας ουσιαστικά το προϊόν από την πλειονότητα των καταναλωτών, ενώ για αρκετά αγαθά συμβαίνει τελικώς η πολυδιαφημισμένη πρωτοπορία τους να μην επαληθεύεται στην πράξη ή η σχέση απόδοσης προϊόντος/τιμής να είναι τελείως ανακόλουθη, με το κόστος να προκύπτει δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με όσα απολαμβάνει ο καταναλωτής.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν ισχύει σε ότι αφορά τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Πρόκειται για έναν τομέα που, κυρίως χάρη στον παγκόσμιο πρωταγωνιστή που είναι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες της Oral-B, καταγράφει απανωτά τεχνολογικά άλματα στην φροντίδα της στοματικής υγιεινής, με διαρκή εξέλιξη και νέα μοντέλα που πολλαπλασιάζουν για τον χρήστη που τα επιλέγει την συμβολή στην καθαριότητα δοντιών και ούλων και την προστασία από πλάκα, ουλίτιδα και τερηδόνα.

Κι όλα αυτά, προσφέρονται στους καταναλωτές σε εξαιρετικά χαμηλές για τα δεδομένα τους τιμές. 

 

Βασικό ατού των ηλεκτρικών, τα τεράστια πλεονεκτήματα τους, που τις κάνουν σαφώς υπέρτερες των απλών χειροκίνητων οδοντόβουρτσων:

  • -η ως και διπλάσια αφαίρεση πλάκας σε κάθε βούρτσισμα
  • -η εργονομική σχεδίαση κι η ηλεκτρική κεφαλή που επιτυγχάνουν ουσιαστικότερο καθάρισμα και των πλέον δυσπρόσιτων σημείων των δοντιών, ιδίως στο πίσω μέρος των γνάθων
  • -η ύπαρξη αισθητήρα πίεσης σε πολλές από αυτές, ώστε να μην προκαλούνται πληγές στα ούλα
  • -η εξαιρετικά απλή λειτουργία τους, καθώς ουσιαστικά «κάνουν μόνες τους» τον καθαρισμό των δοντιών, ενώ ο χρήστης απλώς τις κρατάει από την λαβή και τις καθοδηγεί απαλά
  • -λόγω του τελευταίου, αποτελούν «εγγύηση» για τους γονείς ό,τι τα παιδιά τους που τις χρησιμοποιούν έχουν, σε κάθε περίπτωση, πλύνει σωστά τα δόντια  τους.

 

Σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες της Oral-B και τις τιμές των μοντέλων που ξεκινούν από μόλις μερικά ευρώ, προκύπτει ότι κάθε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν κοστίζει όσα αξίζει, αλλά αποτελεί μια μικρή «επένδυση» που αποδίδει πολύ περισσότερα από όσα κόστισε.

Σε απόλυτους αριθμούς η δαπάνη για την απόκτηση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, σε σχέση με μια απλή χειροκίνητη, είναι μεγαλύτερη, αν και υπάρχουν μοντέλα, όπου οι τιμές είναι παρεμφερούς ύψους.  

Όμως, αν συνυπολογίσει κάποιος την καλύτερη - σε κάθε επίπεδο - απόδοση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας σε σχέση με μια απλή χειροκίνητη, καταλήγει στο συμπέρασμα ό,τι τελικώς το κόστος τους είναι εξαιρετικά χαμηλό για όσα προσφέρουν ή με άλλα λόγια ότι πρόκειται για έναν «φθηνό θησαυρό» σε ότι αφορά την κάλυψη της στοματικής υγιεινής.