X

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

Σε ένα άρθρο όλες οι απαντήσεις για τον «βαρύ οπλισμό» στην μάχη της στοματικής υγιεινής. Πόσο απλές είναι; Γιατί υπερτερούν από τις απλές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες;

Ant1news

«Τα γερά δόντια είναι ο καθρέπτης ενός γερού οργανισμού» λένε συχνά οι οδοντίατροι κι έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς η ελλιπής φροντίδα της στοματικής υγιεινής επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην σωματική μας υγεία, ξεκινώντας από το στόμα μας.

Η φροντίδα των δοντιών πρέπει να είναι καθημερινή μέριμνα μικρών και μεγάλων, που πλέον έχουν ισχυρούς συμμάχους στην μάχη κατά της οδοντικής πλάκας, χάρη στους οποίους η αντιμετώπιση της έχει γίνει «παιχνιδάκι».

 Δεν είναι άλλοι από τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, που συνεισφέρουν σε έναν πολύ πιο αποτελεσματικό καθαρισμό δοντιών και ούλων, σε κάθε χρήση. 

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, στις οποίες πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης είναι η Oral-B, αποτελούν το «βαρύ οπλοστάσιο» στον καθημερινό αγώνα εναντίον της μικροβιακής πλάκας, της τερηδόνας και της ουλίτιδας.  

Χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να κινηθεί αυτόματα η κεφαλή τους, που απομακρύνει ως και διπλάσια οδοντική πλάκα σε σχέση με μια απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτές που παίρνουν μπαταρίες και στις επαναφορτιζόμενες. 

 

Στην πρώτη περίπτωση, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι πιο οικονομικές. Ανάλογα με την χρήση, οι μπαταρίες χρειάζονται αντικατάσταση κάθε περίπου δύο μήνες. Προτείνονται από πολλούς ειδικούς ως πρώτη επιλογή για την μετάβαση από την απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα στην ηλεκτρική.

 

Η συντριπτική πλειονότητα πάντως, το 80% των Ελλήνων οδοντιάτρων, συνιστούν μια επαναφορτιζόμενη οδοντόβουρτσα, η οποία μετά από κάθε χρήση μπορεί να τοποθετείται στη βάση φόρτισης, ώστε να ανακτά ενέργεια, που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει αυτόνομα και να φέρει εις πέρας το επόμενο βούρτσισμα.

 

Η έρευνα και η εξέλιξη, έχουν οδηγήσει σε μια ποικιλία τύπων ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας που μπορείτε να βρείτε στην πλούσια γκάμα της η Oral-B.

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη στον καθένα, καθώς κάνει πιο αποδοτικό και συνάμα πιο ευχάριστο το βούρτσισμα των δοντιών, διασφαλίζοντας την στοματική υγιεινή για μικρούς και μεγάλους.