X

Tέλος η χρήση του λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς

Τι προβλέπεται στην εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας για τη χρήση λέιζερ αποτρίχωσης.

Ant1news

«Φρένο» στη χρήση λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς βάζει το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο που εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Όπως αναφέρεται στο Υπηρεσιακό Σημείωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του υπουργείου Υγείας, η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέιζερ (laser) «αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής».

Επισημαίνεται, επιπλέον ότι, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών αισθητικής και στο πλαίσιο των μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων που λειτουργούν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος - διαιτολογικής μονάδας είναι η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Από το συνδυασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της ανωτέρω γνωμοδότησης προκύπτει ότι το μηχάνημα αποτρίχωσης λέϊζερ (laser):

α) αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλείσθε όπως εξετάζετε τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα.