X

Της έκοψαν τα πόδια κι ένα χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου

Δραματική εξέλιξη είχε για μια 43χρονη στην Γερμανία το δήγμα του εντόμου, αλλά και η αντιμετώπιση του περιστατικού από τον πρώτο γιατρό που την εξέτασε.

Ant1news

Αδιανόητο είναι το μαρτύριο που περνά μια 43χρονη καθαρίστρια, μετά από ένα τσίμπημα εντόμου. Καθώς πήγαινε να πετάξει σακούλες με σκουπίδια, ένιωσε το τσίμπημα του εντόμου στο χέρι της κι αμέσως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, χωρίς να ξέρει ότι μόλις είχε αρχίσει να αλλάζει για πάντα η ζωή της.

Το περιστατικό συνέβη στα μέσα Μαρτίου, στην Κολονία, αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκε, με την ίδια την 43χρονη να περιγράφει την στιγμή του δήγματος από το έντομο. Όπως αναφέρει η Σόνια Κούιας, «αμέσως ένιωσα να δημιουργείται ένα σημάδια σαν καρούμπαλο. Στη συνέχεια, ένιωσα ζάλη, κρυάδες και πόνο. Ένας συνάδελφος κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο».

Αρχικώς μεταφέρθηκε σε κλινική της πόλης Frechen, ωστόσο ο γιατρός που την εξέτασε δεν της έκανε εισαγωγή, αλλά της είπε να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο σπίτι τα συμπτώματα έγιναν χειρότερα και η 43χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε από τον σύζυγο της σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο αυτήν τη φορά, όπου και έπεσε σε κώμα μετά από λίγη ώρα.  

 

Το τσίμπημα του εντόμου της είχε προκαλέσει λοίμωξη από στρεπτόκοκκο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σηψαιμία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν η λοίμωξη εμφανίστηκε εξαιτίας του ίδιου του τσιμπήματος ή από το ξύσιμο της πληγής μετά το τσίμπημα.

«Μπορούσαμε να δούμε ότι τα άκρα της πέθαιναν, τα χέρια και τα πόδια της έγιναν μαύρα», περιγράφει ο σύζυγος της, λέγοντας ότι οι γιατροί έσωσαν την ίδια, αναγκάστηκαν όμως να ακρωτηριάσουν τα πόδια και το αριστερό της χέρι. 

Η 43χρονη είπε ότι μιλά δημοσίως για την περιπέτεια της, καθώς θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί ένα απλό τσίμπημα εντόμου, όταν τα πρώτα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά.

 

«Εάν έχετε παράξενα συμπτώματα, πρέπει να πάτε αμέσως σε γιατρό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο», δηλώνει, προσθέτοντας «το αποδέχθηκα γρήγορα, και σκέφτηκα 'Κάτσε ένα λεπτό, επέζησα, είμαι ακόμα εδώ'! Και τελικά εκτίμησα εκ νέου το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή».