Αργολίδα

26 Μαΐου 2020 15:33 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαΐου 2020 21:33

Κορονοϊός: νέα κρούσματα στο Κρανίδι

Διάβασέ μου το...

Επιβλήθηκε νέα καραντίνα. Ανάστατοι κάτοικοι κι επιχειρηματίες στην περιοχή.

Κορονοϊός: νέα κρούσματα στο Κρανίδι
-

Ακόμη τρία κρούσματα κορονοϊού, σε διαμένοντες στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι επιβεβαιώθηκαν μετά την εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν απο 125 άτομα τα οποία διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Δεδομένης της εξέλιξης, ως πρώτο μέτρο, υπεγράφη υπουργική απόφαση για νέα καραντίνα και απαγόρευση της κυκλοφοορίας εκτός ξενοδοχείου, των 470 αλλοδαπών κάθε ηλικίας, που διαμένουν σε αυτό.

Η εξέλιξη με τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων επιβεβαιώνει δυστυχώς τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για την δημόσια υγεία, καθώς ουδείς γνωρίζει αν οι νέοι φορείς ειναι μεταξύ των μεταναστών που κινούνταν ελέυθερα στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Νέα καραντίνα στην δομή 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου η δομή τέθηκε σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί 470 πρόσφυγες από την υποσαχάρια Αφρική είχαν εντοπιστεί τον Απρίλιο 150 κρούσματα κορονοϊού  

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στην δομή φιλοξενίας μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του  Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO