Αχαΐα

06 Φεβρουαρίου 2022 06:38 Τελευταία ενημέρωση : 06 Φεβρουαρίου 2022 14:44

Καλάβρυτα: αγνοούμενοι αναρριχητές στα “Ύδατα της Στυγός”

Διάβασέ μου το...

Αγωνία για την τύχη των ορειβατών που είχαν ξεκινήσει για παγοαναρρίχηση. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε την νύχτα, για τον εντοπισμό τους.

Καλάβρυτα: αγνοούμενοι αναρριχητές στα “Ύδατα της Στυγός”
-

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χιονοδρόμοι - χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορταζ του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Καλάβρυτα - αγνοούμενοι - Χελμός

Καλάβρυτα - αγνοούμενοι - Χελμός

Καλάβρυτα - αγνοούμενοι - Χελμός

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Ο καιρός στον Χελμό είναι σχετικά καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους αλλά με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αναφέρει το Kalavrytanrews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: καταδίκη για υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών

Κορονοϊός: αντιεμβολιαστής βιολόγος αρνήθηκε την διασωλήνωση και πέθανε

Νέος Βουτζάς: Καθίζηση σπιτιών μετά την κακοκαιρία (βίντεο)

VIDEO