Πολιτισμός

18 Ιουλίου 2019 20:06

Σκάφος – μουσείο από το Κατάρ “ρίχνει άγκυρα” στην χώρα μας

Διάβασέ μου το...

Αποτελεί σύμβολο θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ, ενώ παράλληλα προωθεί τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA 2022 στην αραβική χώρα.

Σκάφος – μουσείο από το Κατάρ “ρίχνει άγκυρα” στην χώρα μας
-

Ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος - μουσείο, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 Ιουλίου, θα παραμείνει στην πόλη έως την Παρασκευή 26 του μήνα και στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μύκονο και Πειραιά. Για την υποδοχή του σκάφους θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 19.00, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου. Στο εν λόγω σημείο θα δέσει και το σκάφος για δύο ημέρες.

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμά του, θα υποδέχονται τους Θεσσαλονικείς και θα τους ξεναγούν στο σκάφος-Μουσείο, το οποίο με το ταξίδι του προωθεί σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022. Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, ξεκίνησε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια. Θα επισκεφθεί συνολικά έντεκα λιμάνια. Στην Θεσσαλονίκη θα φθάσει μετά την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Μύκονο, Πειραιά, Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ