Πολιτισμός

22 Νοεμβρίου 2019 16:29

“The Met: Live in HD”: Παγκόσμια πρεμιέρα για την σύγχρονη όπερα “Ακένατον”

Διάβασέ μου το...

Ακόμη μια εκπληκτική παράσταση, σε απευθείας μετάδοση, σε αίθουσες ανά την Ελλάδα. Διπλή η προβολή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

“The Met: Live in HD”: Παγκόσμια πρεμιέρα για την σύγχρονη όπερα “Ακένατον”
-

 

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, συνεχίζει τις συγκλονιστικές προβολές του και παρουσιάζει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 19:55 την παγκόσμια πρεμιέρα της σύγχρονης όπερας «Ακένατον». Η νέα παραγωγή της Met αποτελεί το νέο, πρωτοποριακό αριστούργημα του κορυφαίου Philip Glass.

Η παράσταση θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε 2 προβολές, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 19:55, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η παράσταση θα προβληθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 19:55.

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια πρωτοποριακή παραγωγή κάθε Νοέμβριο, σε κάθε σεζόν της. Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από την προηγούμενη συνεργασία του στην τεράστια επιτυχία «Σατιαγκράχα» του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο νέος κόντρα τενόρος Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.  Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Disella Larusdottir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

The Met: Live in HD - Ακένατον

Η υπερπαραγωγή «Ακενάτον» της Met περιλαμβάνει Φαραωνικά σκηνικά και κοστούμια, πάντα με την ιδιαίτερη ματιά του Philip Glass, στην οποία δίνει μια ιδιαίτερη νότα η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του «Ακενάτον» σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

 The Met: Live in HD - Ακένατον

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ υποστηρίζει για 9η χρονιά την σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, δημιουργώντας ένα σημαντικό δίκτυο αιθουσών προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της Met αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την επικράτεια, αποτελώντας ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων πολιτιστικών χώρων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Δείτε την όπερα «ΑΚΕΝΑΤΟΝ» σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια από τις παρακάτω αίθουσες:

  1. Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - (30/11 & 2/12 στις 19:55)
  2. Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - (24/11 στις 19:55)
  3. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
  4. Πάτρα: Συνεδριακό Και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
  5. Αγρίνιο: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
  6. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Μύλος»
  7. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) - (15/2/2020 στις 19:55)
  8. Λεμεσός - Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
  9. Λεμεσός - Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinema
  10. Λάρνακα - Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas
  11. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
  12. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 31 λεπτά και μεταδίδεται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

 The Met: Live in HD - Ακένατον

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com , αλλά και την σελίδα στο facebook @metingreece.