Πολιτισμός

12 Φεβρουαρίου 2023 10:20 Τελευταία ενημέρωση : 12 Φεβρουαρίου 2023 19:59

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Στην Τουρκία η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκονται δίπλα στους σεισμοπαθείς, της Τουρκίας και της Συρίας.

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Στην Τουρκία η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια (εικόνες)
-


Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκονται δίπλα στους σεισμοπαθείς, της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ δήλωσε από την πρώτη στιγμή την ενεργή συμπαράστασή του, και με πρωτοβουλία του προέδρου του ομίλου Θοδωρή Κυριακού, ένωσε για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται από το φονικό πέρασμα του εγκέλαδου, στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία.

Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ομίλου ΑΝΤ1 και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μεγάλη. Στα σημεία συγκέντρωσης στο Κολωνάκι και τον Κολωνό οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ατομικά είδη υγιεινής, κουβέρτες και υπνόσακους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την αμέριστη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μεριμνά για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK 
  • Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
  • IBAN: GR2602602400000300201205013 
  • Ένδειξη: «Σεισμός»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τουρκία - σεισμός - ανθρωπιστική βοήθεια


Εν τω μεταξύ, η πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια, 40 τόνοι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκέντρωσαν έφτασε στην Τουρκία.

Το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), το οποίο μεταφέρει την αγάπη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λάου προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, έτυχε θερμής υποδοχής στην Τουρκία.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τουρκία - σεισμός - ανθρωπιστική βοήθεια

Ειδικότερα, οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ, συγκινημένοι αντίκρισαν δεκάδες Τούρκους πολίτες, είτε πεζοί είτε στα οχήματά τους, να σταματούν και να τους χειροκροτούν θερμά, αναγνωρίζοντας το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν αλλά και την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην τεράστια καταστροφή που έπληξε την χώρα τους. Χαρακτηριστικό της επίθεσης αγάπης που δέχτηκε η αποστολή του Ε.Ε.Σ. είναι το γεγονός ότι σε μαγαζιά που σταμάτησαν για να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα και άλλα υλικά οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες δεν τους επέτρεπαν να πληρώσουν, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εκείνοι τα έξοδα, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή τη κρίσιμη και τραγική στιγμή που βιώνει η χώρα τους.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τουρκία - σεισμός - ανθρωπιστική βοήθεια

Το κομβόι της αγάπης του Ε.Ε.Σ, αποτελούμενο από 3 φορτηγά και 1 διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, συνοδευόμενο από όχημα της τουρκικής αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, διανυκτέρευσε το Σάββατο στην Άγκυρα και σήμερα Κυριακή (12/2), θα προσεγγίσει τις σεισμόπληκτες περιοχές για να παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, τρόφιμα, κ.α.) στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Δένδιας στην Αντιόχεια

ΗΠΑ: Νεκρός αφροαμερικανός από χτυπήματα αστυνομικών με τέιζερ (βίντεο)

Βόλος: Θρήνος για τη 19χρονη που πέθανε ξαφνικά στο νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ