Πολιτισμός

01 Μαρτίου 2023 07:01

Σεισμός - ΕΕΣ: οικονομική ενίσχυση των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία

Διάβασέ μου το...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει οικονομικά τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Σεισμός - ΕΕΣ: οικονομική ενίσχυση των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία
-

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΣ

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας γίνει ο βασικός αποδέκτης της αγάπης και της αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού προς τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία, απέστειλε σήμερα (28/2) σημαντική οικονομική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, απεστάλησαν ήδη 250.000 ευρώ στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και 150.000 ευρώ στην Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι δύο Οργανισμοί για να συνδράμουν τις σεισμόπληκτες οικογένειες, οι οποίες από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης. Τα εν λόγω ποσά έχουν συλλεχθεί, σε διάστημα λίγων ημερών, από τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ για ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. έχει ήδη αποστείλει επιτυχώς 80 τόνους ανθρωπιστικού υλικού στην Τουρκία και 20 τόνους στη Συρία.

ΕΕΣ - Συλλογή Χρημάτων - Σεισμός - Τουρκία - Συρία

Ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να συλλέγει με αμείωτο ρυθμό οικονομική και υλική ενίσχυση  για τους σεισμόπληκτους καθώς οι ανάγκες στις πληγείσες χώρες παραμένουν τεράστιες. Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.redcross.gr/ »

ΑΝΤ1 - ΕΕΣ - Ωρα Αλληλεγγύης

Για ακόμη μία φορά, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Θοδωρή Κυριακούστέκεται στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν  προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας, για συγκέντρωση οικονομικής και κάθε άλλης βοήθειας προς ενίσχυσή των πληγέντων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, για να συνδράμει τους σεισμόπληκτους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την αμέριστη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, συγκεντρώνει οικονομική ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK,
  •  Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, 
  • IBAN: GR2602602400000300201205013
  • Ένδειξη: “Σεισμός”».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, απευθύνει έκκληση για συλλογή ανθρωπιστικού υλικού, που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει 

  • τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.),
  • υπνόσακους και κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) 
  • είδη ατομικής υγιεινής, για να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.
Σημεία Συγκέντρωσης: 

Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. (Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι) και Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. (Άστρους 111-113, Κολωνός), Δευτέρα έως Παρασκευή, Ώρες 7:30-14:30Τηλ: 210 5147300)».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Τέμπη – σύγκρουση τρένων: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (εικόνες)

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 190 σημεία


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ