Έβρος

11 Δεκεμβρίου 2019 11:35

Νεκροί από υποθερμία στον Έβρο

Διάβασέ μου το...

Βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην ενδοχώρα

Νεκροί από υποθερμία στον Έβρο

Έξι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί από το κρύο στον Έβρο, σε διάστημα 48 ωρών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αντίστοιχος αριθμός θανάτων από υποθερμία, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα τέσσερα από τα έξι θύματα, μαρτυρά ότι οι άνθρωποι που περνούν τον Έβρο και κατευθύνονται προς την ενδοχώρα επιλέγουν μια νέα διαδρομή, που ακολουθεί παράλληλα τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και αποδεικνύεται θανάσιμη λόγω του άγριου εδάφους και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το Vice, οι έξι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε διαφορετικά σημεία. Πρόκειται για τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, καθώς δεν έφεραν έγγραφα. Οι δύο γυναίκες ήταν αφρικανικής καταγωγής, ενώ η ηλικία των θυμάτων εκτιμάται μεταξύ 18 και 30 ετών.

Τα δύο πρώτα θύματα βρέθηκαν κοντά στο ποτάμι, σε χωράφι έξω από το χωριό Γεμιστή. Ακόμη δύο εντοπίστηκαν στο 17ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεγάλου Δέρειου-Σαπών και οι δύο τελευταίοι έξω από το χωριό Κόρυμβος. Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι τέσσερις νεκροί στον ορεινό όγκο ήταν στην ίδια ομάδα που είχε περάσει τον Έβρο. Οι τελευταίοι θάνατοι, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτουν ότι υπάρχει μια νέα διαδρομή μεταναστών.

Προσπαθώντας να αποφύγουν την Εγνατία Οδό και τους ελέγχους της Αστυνομίας, οι μετανάστες περνούν το ποτάμι και κατευθύνονται στον ορεινό όγκο πίσω από το Σουφλί. Έπειτα, περπατούν κατά μήκος των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων, όπου ακολουθούν χωμάτινους δρόμους σύμφωνα με τις οδηγίες διακινητών που λαμβάνουν μέσω στιγμάτων στο GPS. Εκτός από τις οδηγίες, δεν έχει εντοπιστεί η φυσική παρουσία διακινητών κατά μήκος της διαδρομής, αναφέρουν πηγές. Οι μετανάστες θέλουν να φθάσουν στην Κομοτηνή και από εκεί να πάρουν το λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι με τα πόδια από τον Έβρο ως την Κομοτηνή, μπορεί να διαρκέσει έως και επτά μέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η απότομη αλλαγή του καιρού και η σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή, φαίνεται να είναι τα κύρια αίτια για τους μαζικούς θανάτους των μεταναστών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο βουνό δεν υπάρχουν σημάδια για να ακολουθήσουν.

Πηγή: www.inevros.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO