Πολιτική

27 Μαρτίου 2019 15:00

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Πολάκη-Στουρνάρα

Text to Speech

Ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας ζητά την παραίτηση του Διοικητή της ΤτΕ μετά την αποκάλυψη για δάνειο στενού συνεργάτη του.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Πολάκη-Στουρνάρα

Επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, με τους αντιπάλους του, τους οποίους σπιλώνει - όπως υποστηρίζει ο Υπουργός - με τον δικό του συνεργάτη, Γιώργο Πάσχα, ο οποίος - όπως είπε - έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ, χωρίς να το αποπληρώνει.

«Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο κύριος Γιώργος Πάσχας, Επιθεωρητής Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει πάρει αθροιστικά 800.000 ευρώ και δεν αποπλήρωσε ούτε μισό ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο, απλά και μόνο για να με σπιλώσει. Το “δεξί χέρι” του κ. Στουρνάρα, που είναι ο κ. Πάσχας» ο οποίος - σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη - τον εκπροσωπεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «δεν πήρε χαμπάρι».

Και ο κ. Πολάκης συνέχισε: «Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει; Να μην με έχει καλέσει να τους πάω εγώ στοιχεία για πολιτικούς που δεν αποπλήρωσαν, εταιρείες με δάνεια που δεν πληρώνουν; Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του»;

Και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατέληξε: «Κατατέθηκε και η τροπολογία για “κόκκινα” δάνεια που ο κ. Στουρνάρας πάλεψε να μην γίνει. Το Πάσχα όμως της διαπλοκής και του γλεντάμε έχει τελειώσει».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Τζανακόπουλος: υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα με τον Γιάννη Στουρνάρα

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε πως «Ο Διοικητής της ΤτΕ σε παλαιότερες υποθέσεις, στην περίπτωση του Π. Πολάκη, είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά, τα οποία δε φαίνεται να επιδεικνύει με τον συνεργάτη του, τον κ. Πάσχα, στον οποίον ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για “θαλασσοδάνεια” ύψους 800.000 ευρώ».

«Πρόκειται», είπε με νόημα, «για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γιάννη Στουρνάρα. Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του. Εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος».

Πάσχας (ΤτΕ): Δεν έχω καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο

Ωστόσο, στην αντεπίθεση πέρασε ο στενός συνεργάτης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Πάσχας, κάνοντας λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει: «Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας.»


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ