Κοινωνία

09 Απριλίου 2019 17:43

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: “Μάχη” με πέτρες και βραστό λάδι μεταξύ των κρατουμένων

Text to Speech

Οι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους. Πώς ξεκίνησε η ένταση. Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: “Μάχη” με πέτρες και βραστό λάδι μεταξύ των κρατουμένων

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ των κρατουμένων οι οποίοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι επιδόθηκαν σε... πετροπόλεμο, ενώ έριξαν ακόμα και βραστό λάδι ο ένας στον άλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι απείλησαν τον διευθυντή του Λυκείου των φυλακών με μαχαίρι.

Οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών φέρονται να έκαναν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων- κυρίως Αλγερινών- και Αλβανών, κατά τη διάρκεια των οποίων πετούσαν πέτρες αλλά και πλακάκια και άλλα αντικείμενα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την επόμενη ημέρα, ένας Αλβανός κρατούμενος μαχαιρώθηκε στο πόδι από Βορειοαφρικνούς κρατούμενους σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, ενώ σήμερα τα επεισόδια γενικεύτηκαν.

Πάντως, από την πλευρά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις πληροφορίες. Σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση»! Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.

Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ