Πολιτική

10 Απριλίου 2019 08:48

Παραίτηση Αμυρά από τη βουλευτική του έδρα

Text to Speech

Στην επιστολή του προς τον ΠτΒ, αναφέρει ότι επιστρέφει την έδρα του στο Ποτάμι, εν όψεις της υποψηφιότητας του με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Παραίτηση Αμυρά από τη βουλευτική του έδρα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Αμυράς, υπέβαλε την παραίτηση του από τη βουλευτική του έδρα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, στην επιστολή του επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να κάνει «χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή.

Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, παραιτούμαι από τη θέση του βουλευτή και παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015».

Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα του κ. Αμυρά ως ευρωβουλευτή με τη ΝΔ θεωρείται ως δεδομένη αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως.

Τη θέση του κ. Αμυρά παίρνει η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

Η καθυστερημένη παραίτηση του Γιώργο Αμυρά διορθώνει μια αδικία. Οι πολίτες της Β’ Αθήνας που ψήφισαν το Ποτάμι μπορούν τώρα να αποκτήσουν ξανά εκπροσώπηση στην Βουλή. Οφείλω λοιπόν να βάλω σε δεύτερη μοίρα προσωπικές επιδιώξεις και προγραμματισμούς. Σε μια συγκυρία που επανακάμπτει ο διχαστικός και στείρος δικομματισμός, έχει σημασία να ακούγεται καθαρά η ψύχραιμη φωνή που ήταν και είναι το Ποτάμι.

Διακόπτω την ενασχόλησή μου ως Γενική Διευθύντρια της SolidarityNow σε κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό. Την οπτική των ευάλωτων - είτε είναι πρόσφυγες, είτε νέοι που ψάχνουν δουλειά, είτε γυναίκες που αγωνιούν να ταιριάσουν τους πολλαπλούς ρόλους τους - δεν θα την ξεχάσω από τα έδρανα της Βουλής.

Το Ποτάμι είναι το διαφορετικό στην πολιτική. Ως βουλευτής του Ποταμιού, έστω για τους τελευταίους μήνες αυτής της Βουλής, θα κάνω ότι μπορώ για να αποδείξω ότι, τουλάχιστον στο δικό μας πολιτικό Κίνημα, εννοούμε αυτά που λέμε.

Θεοδωράκης: επιτέλους να και ένας που κάνει το αυτονόητο

«Επιτέλους να και ένας που κάνει το αυτονόητο. Φεύγει και, πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα, παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι, στους ψηφοφόρους του Κινήματός μας στη Β΄ Αθηνών», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter μετά την παραίτηση Αμυρά, καλωσορίζοντας παράλληλα την Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία καταλήγει με μία ρήση του Καζαντζάκη:

Θεοδωράκης-  twitter