Πολιτική

11 Απριλίου 2019 09:11

Bloomberg για Τσίπρα: ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων

Text to Speech

Αιχμηρό σχόλιο για την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού σχετικά με την πιθανότητα ανάκλησης του Brexit.

Bloomberg για Τσίπρα: ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων

Άκρως αιχμηρό για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι δημοσίευμα του Bloomberg για τις θέσεις του σχετικά με την έκβαση του Brexit, υπό τον τίτλο “Ο ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει”.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του, χθες στις Βρυξέλλες, πως εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, τότε θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και «αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα για τους υπέρμαχους του Brexit και ίσως και η αρχή του τέλους για τη διαδικασία».

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από τους ηγέτες της Ε.Ε. να σκεφτούν εάν θα στήριζαν μία τέτοια πιθανότητα.

Δημοσίευμα - Bloomberg - Τσίπρας

«Ο Τσίπρας γνωρίζει ένα-δύο πράγματα για ακυρώσεις αποτελεσμάτων από δημοψηφίσματα» σχολιάζει το Blomberg και θυμίζει ότι το 2015 απέσπασε το “όχι” των πολιτών, που ο ίδιος είχε ζητήσει, για να αλλάξει στη συνέχεια ρότα και να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

H μεγάλη διαφορά στις περιπτώσεις Ελλάδας και Βρετανίας, σημειώνει, είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη στήριξη της αντιπολίτευσης στη συμφωνία με την Ε.Ε. Από την άλλη, ένα κοινό στοιχείο είναι πως και στις δύο χώρες υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας υποστηρικτών της Ε.Ε. και ο κ. Τσίπρας είπε στους ομολόγους του πως «δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατ. ψηφοφόρους που υπέγραψαν αίτηση για ανάκληση του Brexit».

«Η ειρωνεία είναι ότι οι υποστηρικτές της Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδας αντιμετωπίζονταν με χλευαστικούς χαρακτηρισμούς το 2015», καταλήγει το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ