Κοινωνία

11 Απριλίου 2019 18:21

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια

Text to Speech

"Πεδίο μάχης" το κέντρο της Αθήνας με μολότοφ και χημικά, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. Κουκουλοφόροι "διέλυσαν" την συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής.

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπο κατάληψη κτήρια. 

Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. 

Οι αντιεξουσιαστές μετά τις μολότοφ άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά. Οι κουκουλοφόροι για αρκετή ώρα μπαινόβγαιναν στο Πολυτεχνείο εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο και οι αστυνομικοί απαντούσαν με χημικά.

Η οδός Πατησίων, από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι την Λ. Αλεξάνδρας, έκλεισε για αρκετή ώρα. 

Επεισόδια - Πολυτεχνείο

Επεισόδια - Πολυτεχνείο

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στις οδούς Τζαβέλλα και Σολωμού στα Εξάρχεια και την αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα στην πλατεία Εξαρχείων για ναρκωτικά. Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 102 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και η 49χρονη Ελληνίδα η οποία είχε διαφύγει κατά την διάρκεια της επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στην ία περιοχή την περασμένη Πέμπτη 4 Απριλίου.

Επεισόδια - Πολυτεχνείο

Εν τω μεταξύ, κουκουλοφόροι διέλυσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιοιύσαν το απόγευμα της Πέμπτης κάτοικοι των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, καθώς όπως υποστηρίζουν βρίσκονται σε απόγνωση για τη δραματική κατάσταση που ζουν στην περιοχή τους. 

Επεισόδια - Πολυτεχνείο

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όταν ομάδα περίπου δεκαπέντε κουκολοφόρων που εμφανίσθηκαν από τα στενά των Εξαρχείων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν νεράντζια στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν οι συγκεντρωμένοι να αποχωρήσουν.

Διαμαρτυρία - Εξάρχεια

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο Κώστας Μπακογιάννης κουκουλοφόροι φώναξαν αισχρά συνθήματα για τον νεκρό πατέρα του, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μέσω facebook, γράφοντας πως "σας έχω γραμμένους".

Παύλος Μπακογιάννης - Εξάρχεια

Διαμαρτυρία - Εξάρχεια

Διαμαρτυρία - Εξάρχεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ