Πολιτική

12 Απριλίου 2019 12:23

ΣΥΡΙΖΑ: συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Text to Speech

«Παναγιώτη, η φωτογραφία σου δίπλα στον Αμβρόσιο, είναι ύβρις προς τους ίδιους σου τους αγώνες», σχολίασε ο συνυποψήφιος του Αν. Ρέλλας.

ΣΥΡΙΖΑ: συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, σχολιάζοντας τη συνάντηση του συνυποψήφιου του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή, ότι η φωτογραφία πλάι στον καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου Αμβρόσιο, «είναι ύβρις προς τους ίδιους σου τους αγώνες».

Η δήλωση του κ. Ρέλλα έχει ως εξής:

Το Μάιο του 1976, με το σύνθημα “ψωμί, παιδεία και όχι επαιτεία”, 300 περίπου τυφλοί μαθητές και οικότροφοι του φιλανθρωπικού συλλόγου «Οίκος Τυφλών» έρχονται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, την εκκλησία και το φιλανθρωπικό κατεστημένο και απαιτούν νομοθετικά μέτρα για το δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής και αυτοδιαχείρισης.

 Ο δευτεροετής τότε φοιτητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν ένας από εκείνους που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση και οδήγησαν σε μια ιστορική νίκη του χώρου της αναπηρίας.

 Ο Κουρουμπλής ακολούθησε μια πολιτική διαδρομή με σημαντικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές πράξεις για την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των αναπήρων.

Παναγιώτη, η φωτογραφία σου πλάι στον καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου Αμβρόσιο, είναι ύβρις προς τους ίδιους σου τους αγώνες.

Πράγματι η δημοκρατία δε γνωρίζει αποκλεισμούς. Όμως η ίδια δημοκρατία μας δίνει το δικαίωμα να χαρίσουμε στον κήρυκα του μίσους Αμβρόσιο το περιθώριο στο οποίο ο ίδιος σταθερά και απαρέγκλιτα τοποθετεί τον εαυτό του εδώ και χρόνια.

Αντώνης Ρέλλας - σκηνοθέτης

Αντώνης Ρέλλας

Σκηνοθέτης – Ανάπηρος ακτιβιστής Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι η συνάντηση του με τον Αμβρόσιο, ήταν τυχαία κι όχι προγραμματισμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ