Υγεία - Περιβάλλον

13 Απριλίου 2019 15:04

Εξιτήριο για το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με μεταφορά της μητρικής ατράκτου

Text to Speech

Τι λέει η μητέρα που έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι με την πρωτοποριακή μέθοδο των Ελλήνων επιστημόνων η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο.

Εξιτήριο για το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με μεταφορά της μητρικής ατράκτου

Το πρώτο μωρό παγκοσμίως που γεννήθηκε με την πρωτοποριακή μέθοδο Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου για θεραπεία Υπογονιμότητας πήρε εξιτήριο από το Μαιευτήριο ΙΑΣΩ στην Αθήνα, χαρίζοντας ελπίδα και συγκίνηση στους γονείς και στο επιστημονικό προσωπικό της Institute of Life και της Embryotools.

Το αγοράκι βάρους 2.960 kg, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 2019, από Ελληνίδα 32 ετών με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και πτωχής ποιότητας ωαρίων.

«Για μένα η γέννηση αυτού του παιδιού είναι ένα θαύμα. Μετά από πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής, και πολλές δυσκολίες σήμερα κρατάω αγκαλιά το παιδί μου. Το δικό μου παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα, όλη την επιστημονική και ιατρική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools που κατάφερε το σχεδόν ακατόρθωτο και μου χάρισαν αυτό το παιδί. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να γίνουν μητέρες να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να έχουν συμπαραστάτες τους σε αυτόν τον αγώνα Επιστήμονες που έχουν τη γνώση, την εξειδίκευση και την επιμονή να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Σε καμία γυναίκα δεν πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα να κάνει παιδί με δικό της γενετικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Institute of Life - μωρό - Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου