Πολιτική

13 Απριλίου 2019 21:22

Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης – ΝΔ για την Novartis

Text to Speech

Στη Βουλή θα μεταφερθεί για ακόμα μία φορά η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis. "Μύδροι" ΝΔ για Πετσίτη.

Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης – ΝΔ για την Novartis

Με την πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Novartis να μεταφέρεται για μία ακόμα φορά στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην αντιπολίτευση που δεν βλέπει πολιτικές ευθύνες κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

«H υπόθεση Novartis ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

«Πάντα ήταν η σπίλωση και η διαπόμπευση των πολιτικών αντιπάλων. Να βάλουμε και κανέναν φυλακή γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στην Real News.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επιδιώκει την παραγραφή του σκανδάλου Novartis και παρουσίασε την πρόταση της, την οποία είχε καταθέσει το 2014 για τη συνταγματική αναθεώρηση όπου και εμφανιζόταν να θεωρεί ότι το αδίκημα της δωροδοκίας ενός υπουργού γίνεται επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του και άρα υπόκειται στην τακτική Δικαιοσύνη και δεν υφίσταται θέμα παραγραφής.

«Φτάσαμε έτσι στον ακραίο παραλογισμό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι τα θύματα της σκευωρίας για τα οποία η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επιδιώκουν παραγραφή μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, όταν μέσω της αναθεώρησης η κυβέρνηση επιδίωξε την αναδρομική νομιμοποίηση της σκευωρίας!», δήλωσε στα ΝΕΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην αντεπίθεση η ΝΔ με … Πετσίτη

Την ίδια ώρα η ΝΔ συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από το Μαξίμου για την υπόθεση Πετσίτη χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης ως «άδειασμα» στον Νίκο Παππά.

«Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου που επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα όταν υπάρχει και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών θέλει να δοθούν απαντήσεις», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

«Απαντήσεις ζητά για το θέμα Πετσίτη ο κ. Σκουρλέτης. Γιατί δεν ρωτά πρώτα την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Εκεί σίγουρα κάποιοι ξέρουν πολλά», δήλωσε ο Παύλος  Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ