Πολιτική

13 Απριλίου 2019 19:50

“Πόλεμο”… παίζουν οι Τούρκοι στο Καστελόριζο

Text to Speech

Η απάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην τεχνητή ένταση που επιχειρεί να προκαλέσει η Τουρκία…

“Πόλεμο”… παίζουν οι Τούρκοι στο Καστελόριζο

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επισκέπτονται το Καστελόριζο, την Ρω και την Στρογγύλη κι οι Τούρκοι για ακόμη μία φορά προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση.

 Με NAVTEX δέσμευσαν ένα τεράστιο τμήμα της ελληνικής  ΑΟΖ, σε διεθνή χωρικά ύδατα, νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου για άσκηση με πραγματικά πυρά. Από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 3 το απόγευμα, που υποτίθεται ότι θα γινόταν η άσκηση, εμφανίστηκε μόνο ένα μικρό τουρκικό πλοίο, που έκανε αναγγελλία μέσω ασυρμάτου για μια άσκηση που δεν έγινε ποτέ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά μέσω της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων στο νησί.

«Η δουλειά των στρατιωτών είναι να δίνουν την αίσθηση στο νησί ότι είναι ασφαλείς. Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε» τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Απρόβλεπτος παράγοντας η Τουρκία

Η Τουρκία εξελίσσεται σε απρόβλεπτο παράγοντα και δείχνει να επιδιώκει την αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο. Με επιστολή στον ΟΗΕ, βαφτίζει τουρκική την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και δηλώνει ότι από τον 28ο Μεσημβρινό και δυτικά θα αρχίσει η διαδικασία για οριοθέτηση με τις γειτονικές χώρες. Καταπατά κάθε διεθνές δίκαιο απαιτώντας μερτικό από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου κι επαναλαμβάνει οτι τα νησιά, όπως η Ρόδος και το Καστελόριζο, δεν δικαιούνται υφαλοκρηπιδας πέραν των χωρικών υδάτων τους και συνεπώς στην Ανατολική Μεσόγειο η υφαλοκρηπίδα διαμοιράζεται μόνο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πλέον, μιλούν ανοιχτά για απειλή από την επιμονή της Τουρκίας να προμηθευτεί τους s-400 τόσο προς την ίδια όσο και το ΝΑΤΟ. Κι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν βάλει εναντίον Αμερικής και ΝΑΤΟ.

«Το βασικό θέμα στις Τουρκο – Αμερικανικές σχέσεις δεν είναι οι S-400. Οι S-400 είναι θέμα λήψης προφυλάξεων από έναν σημαντικό παράγοντα που απειλεί την εθνική ασφάλεια των συμμάχων του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτά τα οργανωμένα τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν την εθνική ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ. Αυτό πραγματικά συμβαίνει», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ