Πολιτική

14 Απριλίου 2019 14:49

Τσίπρας: Πυλώνας σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

Text to Speech

Στην 2η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται στο Αμμάν συμμετέχει ο Πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Πυλώνας σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

Η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας ενδυναμώνει τη στρατηγική για την προοπτική της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη των εργασιών της 2ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται στο Αμμάν.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στην περιοχή, ενώ για την Ελλάδα και την Κύπρο είπε ότι είναι οι πλησιέστερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μπορούν να βοηθήσουν, σημειώνοντας ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο, τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Γιαννακίδη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κρέτσο.   

Συμφώνα με διπλωματικές πηγές η συνάντηση αυτή αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική των τριμερών σχημάτων συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την ενίσχυση των σχέσεων μας με τον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αστάθειας, η αναβάθμιση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ιορδανία, που αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. 

Τσίπρας - Ιορδανία

Τσίπρας - Ιορδανία

Τσίπρας - Ιορδανία

Τσίπρας - Ιορδανία

Τσίπρας - Ιορδανία

Τσίπρας - Ιορδανία


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ