Κόσμος

14 Απριλίου 2019 20:15

Γυμνόστηθες Femen διέκοψαν ομιλία του Γερμανού υπουργού Υγείας (βίντεο)

Text to Speech

Γιατί διαμαρτύρονταν οι ακτιβίστριες. Ποια ήταν η αντίδραση του υπουργού.

Γυμνόστηθες Femen διέκοψαν ομιλία του Γερμανού υπουργού Υγείας (βίντεο)

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η ομιλία του Γερμανού υπουργού Υγείας Jens Spahn στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, Μέλντορφ.

Την ώρα που ο υπουργός βρισκόταν στο βήμα, γυμνόστηθες ακτιβίστριες, οι οποίες ανήκουν στο παράρτημα των Femen στη Γερμανία, εισέβαλαν στην αίθουσα, και πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες της ασφάλειας, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Οι ακτιβίστριες αντέδρασαν με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης πέντε εκατ. ευρώ για έρευνα που εξετάζει τις «συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των αμβλώσεων».

Σύμφωνα με τις ίδιες, απώτερος στόχος είναι να τεκμηριωθούν οι λόγοι, που θα αποτελέσουν τη βάση για τον περιορισμό των αμβλώσεων, οι οποίες σήμερα στη Γερμανία, αποτελούν δικαίωμα και απόφαση του εκάστοτε ζευγαριού και ιδιαίτερα των γυναικών.

Οι δύο γυναίκες είχαν γράψει με μαύρη μπογια στα γυμνά κορμιά τους τα συνθήματα: «Το στομάχι είναι δικό μου», «δικό μου σώμα, δική μου επιλογή».

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας αντέδρασε με ένα αστείο για τον άντρα που τραβούσε τις φωτογραφίες και συνόδευε τις κοπέλες, λέγοντας μάλιστα ότι «ο νεαρός άντρας που μαζεύει τα μπουφάν, θα είχε καλύτερη τύχη μαζί μου».