Κοινωνία

18 Απριλίου 2019 17:18

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: συνελήφθη με ένταλμα του Εισαγγελέα

Text to Speech

Αστυνομικοί οδήγησαν τον υπερήλικα ποινικολόγο στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: συνελήφθη με ένταλμα του Εισαγγελέα

Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε απο αστυνομικούς ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη μετά από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της λεγόμενος «μαφίας των φυλακών».

Ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή. Μετά την κατάθεση φέρεται να προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στην έκδοση  εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ποινικολόγου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που κρατείται στη ΓΑΔΑ και πρόκειται να μεταφερθεί σε ανακριτή σε εκτέλεση του εντάλματος, μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -εγκλείστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του Αρ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον δεύτερο δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

  .