Υγεία - Περιβάλλον

19 Απριλίου 2019 13:38

Κέρδισε τη “μάχη” για τη ζωή ένα μωρό που γεννήθηκε… 258 γραμμάρια! (εικόνες)

Text to Speech

Πήρε εξιτήριο μετά από πολύμηνη νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Κέρδισε τη “μάχη” για τη ζωή ένα μωρό που γεννήθηκε… 258 γραμμάρια! (εικόνες)

Ένα βρέφος στην Ιαπωνία, που είχε γεννηθεί πρόωρα και ζύγιζε μόλις 258 γραμμάρια, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού πέρασε εξίμισι μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το αγοράκι αυτό γεννήθηκε με καισαρική στην 24η εβδομάδα της κύησης, εξαιτίας της υπέρτασης που είχε η μητέρα του.

Πριν από αυτό το ιατρικό θαύμα, το πιο μικρό πρόωρο αγόρι που είχε επιβιώσει είχε γεννηθεί με βάρος 268 γραμμάρια. Επρόκειτο επίσης για ένα βρέφος στην Ιαπωνία, το οποίο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κέιο στο Τόκιο τον Φεβρουάριο.

Ο Ριουσούκε Σεκίγια ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά. «Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει», δήλωσε η μητέρα του στις τηλεοπτικές κάμερες.

μωρό - 258 γραμμάρια

μωρό - 258 γραμμάρια

Το ποσοστό επιβίωσης για όσα βρέφη γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 300 γραμμαρίων έχει αυξηθεί, όμως παραμένει μικρό και κυρίως όταν πρόκειται για αγόρια. Τα βρέφη αυτά χρειάζονται σε κάθε περίπτωση ειδική ιατρική παρακολούθηση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

μωρό - 258 γραμμάρια

Προηγούμενες περιπτώσεις νεογέννητων αγοριών με πολύ μικρό βάρος γέννησης που εξήλθαν υγιή από το νοσοκομείο έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2009 (274 γραμμάρια), αλλά και στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά (297 γραμ.), όπως και το 2011 (294 γραμ. ) και το 2015 (289 γραμ.), σύμφωνα με το διεθνές αρχείο του Πανεπιστημίου της Αϊόβα των ΗΠΑ.

Μεταξύ των κοριτσιών ξεχωρίζει η περίπτωση ενός νεογέννητου με βάρος 252 γραμμάρια που καταγράφηκε στη Γερμανία το 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ