Κοινωνία

20 Απριλίου 2019 08:32

Μαφία των Φυλακών: Στο κρατητήριο μέχρι τη Μ. Δευτέρα οι δύο δικηγόροι

Text to Speech

Αρνούνται τις κατηγορίες ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που πήραν παράταση για να απολογηθούν.

Μαφία των Φυλακών: Στο κρατητήριο μέχρι τη Μ. Δευτέρα οι δύο δικηγόροι

Τη Μεγάλη Δευτέρα απολογούνται ενώπιον του ανακριτή οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη “Μαφία των Φυλακών”. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή, πήραν παράταση μέχρι την Δευτέρα για να απολογηθούν και μέχρι τότε θα παραμείνουν στο κρατητήριο.

Ο κ. Λυκουρέζος, μόλις ενημερώθηκε για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, σχολίασε λακωνικά: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Και οι δύο αρνούνται και τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβίασης και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους βασικούς κατηγορούμενους.

«Είναι αιφνιδιασμένος γιατί αρνείται την εμπλοκή του. Θα μου πείτε ότι ο καθένας θα μπορούσε να αρνείται, αλλά στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του», δήλωσε ο Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του, ο Θόδωρος Παναγόπουλος είχε μιλήσει στον Παναγιώτη Στάθη και είχε τονίσει πως έχει μείνει άναυδος από όσα του καταλογίζονται.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη τού Αλέξανδρου Λυκουρέζου προκάλεσε την αντίδραση των νομικών και ιδιαίτερα των συνεργατών του.