Κοινωνία

20 Απριλίου 2019 14:31

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλη σπείρας που είχε “ρημάξει” τη δυτική Αττική

Text to Speech

“Στόχος” τους διανομείς, υπάλληλοι βενζινάδικων, ιδιοκτήτες εστιατορίων, αλλά και οδηγοί αυτοκινήτων. Ποιος ήταν ο τρόπος δράσης τους.

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλη σπείρας που είχε “ρημάξει” τη δυτική Αττική

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 15-4-2019, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άτομα ηλικίας 28 και 41 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με 31χρονο συνεργό τους, είχαν προηγουμένως διαπράξει ληστεία σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στην ίδια περιοχή και κατά τη διαφυγή τους, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούσθηκαν με λεωφορείο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Μαρτίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, πεζών και οδηγών οχημάτων, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν το στόχο τους, τον ακινητοποιούσαν, και με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή καραμπίνας και μαχαιριών τον λήστευαν.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν όχημα, που πολλές φορές το χρησιμοποιούσαν για να κλείσουν το δρόμο του θύματός τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν :

  • 3 ληστείες σε βάρος πεζών στη Μάνδρα
  • 1 σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μάνδρα
  • 1 σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μάνδρα
  • 1 σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στις Αχαρνές
  • 1 σε βάρος οδηγό αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ