Κόσμος

23 Απριλίου 2019 12:41

Βίντεο ντοκουμέντο: βομβιστής μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα

Text to Speech

Κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως “συνέλαβε” έναν από τους βομβιστές λίγο πριν το μακελειό. Αντίποινα για τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία δείχνουν οι έρευνες.

Βίντεο ντοκουμέντο: βομβιστής μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα

Κάμερα ασφαλείας φαίνεται, σύμφωνα με ΜΜΕ, να "συνέλαβε" έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας να μπαίνει την Κυριακή σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα, ενώ λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, την ευθύνη του πολύνεκρου μακελειού ανέλαβε ο ISIS, με ανακοίνωσή του στο πρακτορείο Amaq.

Στο βίντεο φαίνεται ένας ύποπτος ενώ εισέρχεται στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης.

Αυτόπτες μάρτυρες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, δήλωσαν πως ένας από τους βομβιστές με υποδειγματική ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς και μάλιστα χάιδεψε κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν ανατιναχθεί.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «σε αντίποινα για το Κράιστσερτς», σύμφωνα με την έρευνα

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, δείχνουν πως οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν σε αντίποινα για τους φόνους σε τζαμιά του Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο ίδιος δήλωσε πως υπεύθυνες για την επίθεση πιστεύεται πως είναι δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις. «Έγινε από την Εθνική Ταουχίντ Ταμα'ούτ μαζί με την JMI», δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 321, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό καθώς πολλοί από τους, περίπου 500 τραυματίες υπέκυψαν. 

Σήμερα Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής  στις 08:30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.